UnScripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Videopelijournalismin surkea tila.

Tämä on mielipide. Ei ole tarkoitus loukata ketään mutta olen vähän huolissani nykypäivän pelijournalismista.


Vuosia sitten kun uudensukupolven toimittajat astuivat ulos yliopistoissa. (pätee osittain kaikkeen journalismiin mutta jostain syystä pelijournalismi sai aika isosti osansa.) Uudet toimittajat olivat kuunnelleet vähän liian kovalla korvalla sukupuolitutkimuksen maikkaa, joka muuten oli täysi piilokommunisti ja sanoi heille,


"Mitä ikinä teetkään työksesi muista että kaikkein tärkeintä on taistella tätä läpimätää kapitalistista ja epäreilua yhteiskuntaa vastaan joka sortaa mustia ja naisia. Valkoinen mies ja hetero on paholainen joka sortaa kaikkia muita, koska eihän tämä sorto nyt ihan tyhjästäkään ilmesty." (ns. kulttuurimarxismi)


Nämä uuden sukupolven toimittajat olivat paljon kiinnostuneempia totta kai kirjoittamaan seksismistä ja rasismista kuin edes pelaamaan videopelejä itse. Tämän takia cuphead on rasistinen. Tämän takia saa jatkuvasti lukea juttuja joka paikassa miten pelaajat on seksistejä ja eivät yhtään inclusiivisiä. Saman tyyppisiä juttuja voi ihan yhtä lailla löytää muista medioista. Esim. MTG :n seksismistä kun lukee, tulee ihan fiilis että turnauksissa raiskaus on suunnilleen yhtä yleistä kun mogadishussa ja R & D pomokin kirjoittaa että hän teki twitter kyselyn ja se on nyt fakta että 70% naisista kokee häiriköintiä mtg harrastuksen parissa ja siitä syystä GPllä nähdään niin vähän naisia kun heitä sorretaan. Ei suinkaan että he itse haluavat mieluummin tehdä jotain muuta kun viettää viikonlopun hikisessä tupaten täydessä pelihallissa pelaamassa äärimmäisen kilpailullista turnausta. Ei sillä myös erittäin hyviä naispelaajia on olemassa ja olen heidän kanssaan pelannutkin mätäkkiä. Tämän tyyppisiä juttuja on alkanut ilmestyä lähiaikoina myös Warhammer 40k:sta. ja esim. Blizzard on syyttänyt omia fanejaan toksisuudesta miksi overwatch patchi on tullut myöhässä.


Kun tämä alunperin selvisi harrastajille tapahtumaa kutsuttiin Gamergateksi ja sen olisi suoraan voinut tulkita mihin suuntaan yhteiskunta on menossa jos poliittisesti tietyllä tavalla ajattelevat pääsevät valtaan. Nyt paljon aikaa on kulunut eikä tilanne ainakaan paremmaksi ole mennyt.


Tästä kaikesta johtuen minua ei varsinaisesti yllätä tämä juttu:
https://


Missä ammatikseen pelejä pelaava journalisti poraa kuinka normal difficulty on hänelle liian vaikea ja hän kokee peer pressurea pelata normaalilla. Get gud oikeasti! tai hanki vaikka oikeita töitä. Myös vähemmistöjen kohtelu lapsina saisi riittää. "uuh uuh voiko mustat tai homot edes nauttia pelistä kun se on näin vaikea." painu sanonko minne. Erittäin patronisoivaa ja sekä naisissa, että muissa vähemmistöissä on oikeasti peleistä nauttivia ja paljon pelaavia henkilöitä. Pelijournalisteista niitä on ikävä kyllä vaikea löytää. Tästä syystä: peliarvosteluissa harvemmin puhutaan pelituntumasta, exploiteista, asetasapainosta tai mistään mikä vaatii, että arvostelija on kokenut pelin niinkuin se on tarkoitettu. Ei koske pelit-lehteä käsittääkseni. Todennäköisesti arvostelija on vain katsonut jonkun läpipeluun tai pelannut peliä helpolla. Minä odotan, että jos olet töissä peliarvostelijana pelaat peliä vähintään normaalilla ja kohtuu kyvykkäästi. Muuten on vaikea kommentoida asioita, jotka minua peliarvostelussa eniten kiinnostavat.

 

Ei ihme että youtube arvostelijat kuten vaikka Angry Joe saa enemmän ja enemmän faneja. Hän sentään tuntuu aidosti rakastavan pelejä ja pelaavan niitä ihan kohtuu vaikeudella. That is all I ask!

Kuinka vanha tämä journalisti on? Onko hän minun mutsini? No ei muuta kun get good!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa